Zeytinyağlı Barbunya

Malzemeler

 Yarım su bardağı Emek Sızma Zeytinyağı

1 su bardağı barbunya

1 soğan

2 patates

1 büyük havuç

1 yemek kaşığı biber veya domates salçası

Tuz

Hazırlanışı

 Barbunyayı bir gece önceden sıcak su ile ıslatarak bekletin. Havuç ve patatesleri küp küp doğrayın.

Bir tencereye Emek Sızma Zeytinyağı ekleyin ve doğranmış soğanları kavurun. Ardından doğranmış havuç ve patatesleri ekleyerek kavurmaya devam edin. Salçayı ilave edip iyice karıştırın. Daha sonra barbunyayı ekleyip üzerine biraz su ilave edin. Tuzunu ekledikten sonra barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Pişen barbunyayı bir servis tabağına alın. Birkaç saat dinlendirdikten sonra soğuk olarak servis edin. Dilerseniz üzerini limon dilimleri ve kıyılmış maydanoz ile süsleyebiliriz.

 

Afiyet olsun!

Facebook
Email
Print