Kağıt Kebabı

Malzemeler

 Yarım çay bardağı Emek Ayçiçek Yağı

600 g kuşbaşı dana eti (isteğe bağlı olarak kuzu eti de kullanılabilir)

2 adet orta boy havuç

2 adet orta boy patates

2 adet domates

1 su bardağı bezelye

1 yemek kaşığı domates salçası

1 kâse arpacık soğan

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı kekik

Tuz

 Hazırlanışı

 Emek Ayçiçek Yağı’nı tencerede ısıttıktan sonra soyup temizlediğiniz arpacık soğanları ve kuşbaşı doğranmış etleri tencereye alın. Tencerenin kapağını kapatarak etlerin suyunu salmasını bekleyin. Etler suyunu saldıktan sonra domates salçasını ve 1 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Güzelce karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve etler yumuşayana kadar yaklaşık 8-9 dakika pişirin.

 Bu sırada patatesleri ve domatesleri küp küp doğrayın. Havuçları da minik küpler halinde hazırlayın. Yumuşayan etlere sırasıyla patates, domates ve havuçları ekleyerek karıştırın. Sebzeler yumuşayana kadar tencerenin kapağını kapalı tutarak pişirmeye devam edin.

Patatesler yumuşamaya başladığında yıkanmış ve süzülmüş bezelyeyi, karabiberi, kekiği ve tuzu ekleyin. Yaklaşık 3-4 dakika daha kaynatarak ocağın altını kapatın.

Hazırladığınız harcı yaklaşık 30×30 cm boyutundaki yağlı kâğıtlara birer porsiyon olacak şekilde paylaştırın. Yağlı kâğıtların uzun kenarlarını üst üste getirerek katlayın, ardından kenarlarını kapatın. Kat yerlerinin alta gelmesine dikkat ederek paketleri bir fırın tepsisine dizin.

Önceden 190 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardığınız kâğıt kebaplarını sıcak servis edin.

 

Afiyet olsun!

Facebook
Email
Print