Malzemeler
20 adet dolmalık biber
200 g kıyma
5 yemek kaşığı Emek Ayçiçek Yağı
2 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
1 su bardağı pirinç
4 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Sosu için
Yarım litre sıcak su
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı
Dolmalık biberlerin saplarını çıkarıp çekirdeklerini temizledikten sonra güzelce yıkayın. Soğanları, sarımsakları ve domatesleri rendeleyip kıyma, pirinç, Emek Ayçiçek Yağı, domates salçası, tuz, kimyon, karabiber ve ince kıyılmış maydanozla birlikte karıştırın. Hazırladığınız harcı iyice yoğurduktan sonra buzdolabında 30 dakika dinlenmeye bırakın.
Dinlenen iç harcı dolmalık biberlerin içine doldurun. Ancak biberleri tamamen doldurmayıp biraz boşluk bırakın ki pişerken harç genleşebilsin. Doldurduğunuz biberleri geniş bir tencereye yan yana dizin.
Sos için sıcak suyu bir kaba alıp içine domates salçası, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız sosu tenceredeki dolmaların üzerine gezdirin. Tencereyi yüksek ateşe alıp sos kaynayana kadar bekleyin. Sos kaynadıktan sonra ocağı kısık ateşe alın ve dolmaları yaklaşık 25 dakika pişirin. Dolmaları sıcak servis edin.
Afiyet olsun!