Malzemeler
3 adet yufka
Harcı için
Emek Ayçiçek Yağı
1 kg pırasa
1 adet büyük soğan
Karabiber
Tuz
Kırmızı toz biber
Islatmak için
Emek Ayçiçek Yağı
Süt
1 adet yumurta
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Hazırlanışı
Harç için pırasaları iyice yıkayın ve yuvarlak dilimler halinde doğrayın. Bir tencereye Emek Ayçiçek Yağı ekleyin, doğranmış soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Ardından doğranmış pırasaları ekleyerek pişirmeye devam edin. Pişen harca baharatları ekledikten sonra ocağı kapatın ve harcı soğumaya bırakın.
Arasına sürmek için Emek Ayçiçek Yağı, süt ve yumurtayı bir kâsede iyice çırpın. İlk yufkayı serin, ortadan ikiye kesin ve üzerine hazırladığınız sıvı karışımdan sürün. Harçtan bir miktar koyup yufkayı rulo şeklinde sarın. Ruloyu kendi etrafında çevirerek yağladığınız tepsiye yerleştirin. Diğer yufkalar için de aynı işlemi tekrarlayarak tepsiyi tamamlayın.
Böreğin üzerine yumurta sarısı sürün. Daha çıtır ve kabarık bir börek için fırına vermeden önce birkaç saat buzdolabında dinlendirin. Fırına atmadan önce böreğin üzerine biraz soda dökerek lezzetini artırabilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Çıtır çıtır kızaran pırasalı böreklerinizi istediğiniz boyutlarda keserek bir servis tepsisine alın. Sıcak servis edin.
Afiyet olsun!