Pırasalı Börek

Emek ile Çıtır Çıtır Pırasalı Börek Tarifi

Malzemeler

3 adet yufka

Harcı için

Emek Ayçiçek Yağı

1 kg pırasa

1 adet büyük soğan

Karabiber

Tuz

Kırmızı toz biber

Islatmak için

Emek Ayçiçek Yağı

Süt

1 adet yumurta

Üzeri için

1 yumurta sarısı

Hazırlanışı

 Harç için pırasaları iyice yıkayın ve yuvarlak dilimler halinde doğrayın. Bir tencereye Emek Ayçiçek Yağı ekleyin, doğranmış soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Ardından doğranmış pırasaları ekleyerek pişirmeye devam edin. Pişen harca baharatları ekledikten sonra ocağı kapatın ve harcı soğumaya bırakın.

Arasına sürmek için Emek Ayçiçek Yağı, süt ve yumurtayı bir kâsede iyice çırpın. İlk yufkayı serin, ortadan ikiye kesin ve üzerine hazırladığınız sıvı karışımdan sürün. Harçtan bir miktar koyup yufkayı rulo şeklinde sarın. Ruloyu kendi etrafında çevirerek yağladığınız tepsiye yerleştirin. Diğer yufkalar için de aynı işlemi tekrarlayarak tepsiyi tamamlayın.

Böreğin üzerine yumurta sarısı sürün. Daha çıtır ve kabarık bir börek için fırına vermeden önce birkaç saat buzdolabında dinlendirin. Fırına atmadan önce böreğin üzerine biraz soda dökerek lezzetini artırabilirsiniz.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Çıtır çıtır kızaran pırasalı böreklerinizi istediğiniz boyutlarda keserek bir servis tepsisine alın. Sıcak servis edin.

 

Afiyet olsun!

Facebook
Email
Print