Malzemeler
3 çorba kaşığı Emek Ayçiçek Yağı
300-400 g kültür mantarı (iri doğranmış)
1 adet orta boy soğan (yemeklik doğranmış)
2 diş sarımsak (ezilmiş)
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1 tutam kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı
Bir tavaya Emek Ayçiçek Yağı’nı dökün ve kızdırın. Ardından yemeklik doğradığınız soğanları ekleyip kavurmaya başlayın. Soğanlar pembeleşmeye başladığında iri doğranmış mantarları tavaya ekleyin.
Mantarların sularını hemen salmamaları için tavaya ekledikten sonra yaklaşık 2 dakika dokunmadan pişirin. Ardından karıştırmaya devam edin. Tuz, karabiber ve ezilmiş sarımsağı ekleyerek güzelce karıştırın. Ocağın altını kısın ve mantarları yaklaşık 10 dakika pişirin.
Pişen mantar soteyi bir servis tabağına alın, üzerine kıyılmış maydanoz serperek sıcak servis yapın.
Afiyet olsun!