Asırlık Lezzetin
Öyküsü
Zeytinin sonsuz bereketiyle başlar öykümüz, Tirilye’nin maviyi yeşille buluşturan deniz kokulu topraklarında. Cumhuriyet daha yenidir. Üretmenin, özveriyle çalışmanınsa tam yeridir. Tirilye eşrafından Ahmet Bey, oğlu Sait’i de yanına alarak ekmeğini zeytinden çıkarmaya karar verir bu dönemde. Hani ağaçların ilki denir ya zeytine, kendine verilen emeği misliyle öder ya üreticisine, işte tam da öyle bir bereketle dolar yeni kurulan atölye. Adını da bu bereket dolu emekten alır.
Bir süre sonra hikâye, Mudanya’da kurulan Emek fabrikasına taşınır. Zamanla, üretime Sait Bey’in oğulları İslam ve İbrahim de katılır. Emek markası önceleri sıkma zeytinyağı ve zeytinyağı sabunu ile tanınır, zamanla çeşitlilik ayçiçeği ve mısır özüne dek uzanır. Anadolu çiftçilerinin emeğiyle yetiştirilen doğal mahsuller, Emek fabrikasında özenle işlenir.
Emek denince hatırlarda canlanan asırlık kalite, köklü üretici geleneğimizden ve doğaya duyduğumuz sonsuz minnetten beslenir. 90 yıllık bu eşsiz tecrübe Türk mutfağının enfes lezzetleriyle buluşarak sofralarınıza gelir.
Tamamen yerli bir aile şirketi olan Emek, günümüzde dördüncü ve beşinci nesil tarafından ilk günkü heyecan ve adanmışlıkla yönetilir.