Asırlık Lezzetin
Öyküsü

Zeytinin sonsuz bereketiyle başlar öykümüz, Tirilye’nin maviyi yeşille buluşturan deniz kokulu topraklarında. Cumhuriyet daha yenidir. Üretmenin, özveriyle çalışmanınsa tam yeridir. Tirilye eşrafından Ahmet Bey, oğlu Sait’i de yanına alarak ekmeğini zeytinden çıkarmaya karar verir bu dönemde. Hani ağaçların ilki denir ya zeytine, kendine verilen emeği misliyle öder ya üreticisine, işte tam da öyle bir bereketle dolar yeni kurulan atölye. Adını da bu bereket dolu emekten alır.

Bir süre sonra hikâye, Mudanya’da kurulan Emek fabrikasına taşınır. Zamanla, üretime Sait Bey’in oğulları İslam ve İbrahim de katılır. Emek markası önceleri sıkma zeytinyağı ve zeytinyağı sabunu ile tanınır, zamanla çeşitlilik ayçiçeği ve mısır özüne dek uzanır. Anadolu çiftçilerinin emeğiyle yetiştirilen doğal mahsuller, Emek fabrikasında özenle işlenir.

Emek denince hatırlarda canlanan asırlık kalite, köklü üretici geleneğimizden ve doğaya duyduğumuz sonsuz minnetten beslenir. 90 yıllık bu eşsiz tecrübe Türk mutfağının enfes lezzetleriyle buluşarak sofralarınıza gelir.

Tamamen yerli bir aile şirketi olan Emek, günümüzde dördüncü ve beşinci nesil tarafından ilk günkü heyecan ve adanmışlıkla yönetilir.

Kuruluş

Cumhuriyet’in ilk yılları… Bursa’nın cennet köşesi Tirilye Köyü… Ahmet Uyar ve oğlu Sait Uyar’ın doğanın mucizevi mahsulü zeytine olan tutkuları, küçük bir atölyede üretimine başlanan sıkma zeytinyağı ve zeytinyağı sabunu… Ölümsüz ağaç; ona verilen emeğin karşılığında o kadar bereketlidir ki, ürünlerine Emek adını verirler. Böyle başlar hikâye. Tam 90 yıl önce…

Teknolojinin profesyonel eller ile buluşması…

Sait Bey’in oğulları İslam ve İbrahim Uyar bayrağı devralır. Emek Yağ’ın Tirilye’de başlayan lezzet yolculuğu, üretimin Bursa’ya taşınması ve Mudanya’da kurulan fabrika ile büyüyerek devam eder. Zaman içerisinde ürün sayısı artar, bereketinin sofralara ulaştığı tohumlara ay çekirdeği ve mısır özü de eklenir.

Mısır Yağı üretmine başlandı…

Emek Yağ fabrikasında mısır yağı üretimi başlar.

İlk defa ”İSO İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Listesi”nde yer alındı…

Emek Yağ yaptığı AR-GE ve modern üretim yatırımlarıyla 1997’den itibaren her sene; İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan “İSO İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Listesi”nde yer almış ve istikrarlı büyümesini sürdürmüştür.

ISO 9001 Kalite belgesi ilk defa alındı…

Uluslararası Standartlar Organizasyonu (International Organization for Standardization) tarafından Kalite Yönetim Sistemi’ni başarıyla uygulayan ve bunu ispatlayan kuruluş­lara verilen ISO 9001 Kalite Belgesi ilk kez alınmıştır.

Doğal sıvı zeytinyağı sabunu üretimi başladı…

Emek Yağ’ın yüz yıla yaklaşan zeytinyağı üreticisi kimliğinden alınan güç ve tüketicilerin beklentileri ışığında geliştirilen Emek Doğal Sıvı Zeytinyağı Sabunu, raflarda yerini almıştır.

x